Riet verzekering

Als Westfries verzekeringskantoor hebben wij kennis en ervaring opgedaan met rietgedekte woningen. In onze doelgroep oldtimers/youngtimers komt het regelmatig voor dat onze klanten in een rietgedekte woning wonen. Daarom zijn wij in 2012 online toegetreden tot deze markt. Wij werken samen met verzekeraars die ervaring hebben met het verzekeren van rieten daken. Ook voor uw bed & breakfast, kantoor aan huis, asbest of rijksmonumentale status hebben wij een oplossing. Daarnaast zijn wij bekend met alle soorten riet (schroefdak, traditoneel rietgedekt of behandeld met een brandwerende coating) en hebben wij altijd een passende aanbieding.


Woning met een rieten dak verzekeren

Of uw woning nu gedekt is met een moderne schroefkap of een traditionele dakconstructie heeft, wij kunnen uw woning verzekeren. Onze kennis en ervaring is vergaand en wordt verstrekt door de verzekeraars waar wij mee samenwerken. Zo sturen wij altijd een inspecteur langs van de verzekeraar die uw woning komt inspecteren op brandveiligheid en de herbouwwaarde van uw woning. De bouwkosten van een rietgedekte woning zijn namelijk lastig(er) vast te stellen in vergelijking tot een moderne woning.

  • Ook voor monumentale woningen, zelfs Rijksmonumentaal.
  • Mogelijkheden voor verhuur (B&B of generatiewoning).
  • Ongelimiteerde garantie tegen onderverzekering.

Heeft u moeite met het verzekeren van uw rietgedekte woning?
Wij helpen u graag!

Hoe werkt onderverzekering nu precies?

Een rekenvoorbeeld:

De woning is verzekerd voor € 600.000,-. Door een flinke storm is er een schade van € 100.000,-. Door een schade expert wordt naderhand vastgesteld, dat de werkelijke waarde van de woning € 800.000,- bedraagt. Kortom, de verzekerde som is € 200.000,- te laag. Omdat hiervan sprake is wordt er naar rato uitgekeerd en niet het hele schadebedrag! De schade uitkering is dan (€ 600.000,- / € 800.000,-) x € 100.000,- = € 75.000,-. Het tekort van € 25.000,- zult u zelf moeten betalen om de schade volledig te kunnen herstellen.

Ons expertise, uw voordeel

Ons expertise in het verzekeren van rietgedekte woningen is groot. Dagelijks hebben wij contact met makelaars, bouwkundigen en bezitters van deze bijzondere woningen.

Wilt u weten of u op de goede weg bent voor het verzekeren van uw rieten dak. Dan denken wij graag met u mee.

Wilt u meer weten over het verzekeren van uw rieten dak?
Kijk dan op onze website: Riet-Verzekering.nl


Direct zaken doen? Bel dan: 0183 – 201 115

[gravityform id=”4″ title=”true” description=”true”]

Copyright © 2020 Reus Verzekeringen. Sommige rechten voorbehouden. Reus Verzekeringen is aangesloten bij de centrale organisatie Financieel Zeker en
werkt onder de Wft verantwoordelijkheid van Financieel Zeker onder AFM vergunningnummer: 12016626. Ons kantoor is ingeschreven bij de KvK
onder nummer 51047497 en bij het Kifid onder registratienummer 300.012172.